آموزش پس انداز کردن به کودکان با چند راهکار ساده

0 314

عادت پس­انداز کردن پول یکی از اساسی­ ترین مهارت­ها در طول زندگی است و گاهی آموزش مهارت به کودکان بسیار دشوار و چالش ­برانگیز است. یک نظرسنجی در سال ۲۰۲۲ توسط  Lending Club  نشان داد که تقریباً ۶۴٪ از بزرگسالان آمریکایی از حقوق و دستمزد خود، هیچ پولی را پس ­انداز نکرده و تمام آن را صرف هزینه­ های جاری می­کنند.

نقش والدین در تشویق کودکان به پس انداز

  • آموزش پس­انداز به کودکان، مسئله بسیار مهمی است که والدین بایستی آن را از سنین پایین آغاز کنند.
  • اولین قدم در طول مسیر آموزش پس انداز به کودکان این است که مفاهیم مهمی مانند پس انداز، بودجه، هزینه­ها و اهداف حاصل از پس­انداز را برای کودک توضیح دهید.
  • درگیر کردن کودکان در مسائل مادی ساده و روزمره را از سنین پایین آغاز کنید. به کودکان خود مسئولیت­های مادی ساده بدهید و در طول مسیر را همراهی وحمایت کنید.
  • کودکان کوچکتر ممکن است پس­انداز خود را در قلک نگاه دارند، اما بزرگترها می­توانند پول خود را در بانک یا کارت بانگی خود پس­انداز کنند.
چگونه به کودکمان پس انداز کردن یاد بدهیم؟

چگونه درمورد پس انداز با کودکان صحبت کنیم؟

اولین قدم در آموزش پس ­انداز به کودکان، کمک به آنها در یادگیری چگونگی تمایزگذاری میان خواسته ­ها و نیازها است. به آنها به صورت صریح و روشن توضیح دهید که نیازها شامل موارد اولیه­ ای مانند غذا، سرپناه، پوشاک، مراقبت­ های بهداشتی و آموزش است. اما خواسته ­ها شامل موارد اضافی­ تر از جمله تهیه بلیط سینما و یا خرید آب ­نبات، دوچرخه، یا جدیدترین گوشی هوشمند است.

با آنها اقلام واقعی و عینی موجود در خانه را بررسی کنید تا در تمایزگذاری به عینیت برسند. به عنوان مثال، به وسایل اتاق خواب یا آشپزخانه اشاره کنید و از آنها بپرسید که آیا آن شی یک نیاز است یا یک خواسته.

راه کارهایی برای آموزش پس انداز به کودکان

  • هزینه ­ای را به صورت ماهیانه به آنها پرداخت کنید.

بر اساس یک نظرسنجی، بیش از سه چهارم والدین اظهار داشتند که در سال ۲۰۲۲ و زمانی که به کودکان خود پول تو جیبی مشخصی پرداخت کردند آنها قادر بودند حدود نیمی از هزینه­ های خود را صرفه­ جویی و پس­انداز کنند.

  • برای آنها فرصت تلاش برای دریافت پول و متعاقبا هزینه کردن و پس ­انداز را فراهم کنید.

اگر می­خواهید آموزش پس انداز به کودک خود را شروع کنید، فرصتی برای بدست آوردن پول برای او فراهم آورید. به او این امکان را بدهید که برای پولی که دریافت می­کند، تلاش کند. اینگونه است که او نسبت به خرج کردن این هزینه، مدارای بیشتری خواهد داشت و در ادامه پس ­انداز کردن را می­آموزد.

  • هدف از پس ­انداز کردن را تعیین کنید.

زمانی که فقط از پس ­انداز کردن صحبت می­کنید ممکن است درک اهمیت و هدف آن برای کودک دشوار باشد، بنابراین هدف خود را از پس ­انداز کردن به صورت صریح و روشن برای کودک تشریح کنید. این امر می­تواند موجب تولید انگیزه درونی در کودکان و پایبندی به هدف باشد.

  • برنامه ­ریزی زمانی و مالی را به آنها آموزش دهید.

زمان­بندی و برنامه­ ریزی مالی متناسب با هر هدف پس­انداز را برای کودکان تشریح کنید. برای مثال، اگر آنها می­خواهند یک بازی ویدیویی ۵۰ هزار تومانی بخرند و هر هفته ۱۰ هزار تومان پول توجیبی دریافت می­کنند، به آنها کمک کنید تا بر اساس میزان پس­انداز خود بفهمند چقدر طول می­کشد تا براساس این پول به آن هدف برسند.

  • نحوه و مکان پس ­انداز کردن را برای آنها تبیین کنید.

وقتی فرزندان شما هدفی برای پس انداز در ذهن دارند، به فضایی برای ذخیره وجه نقد خود نیز نیاز خواهند داشت. برای بچه‌های کوچک‌تر، این فضا عموما قلک ­ها یا فضاهای عینی­ تر و دردسترس ­تر هستند، اما بچه­های بزرگ­تر می­توانند از کارت­ ها یا حساب ­های بانکی استفاده کنند و مدیریت و برنامه­ ریزی مالی آنها را برعهده بگیرند.

  • از کودکان خود بخواهید که هزینه ­هایشان را برآورد و پیگیری کنند.

بخشی از پروسه‌ی آموزش پس انداز به کودکان بدین معناست که شما به آنها بیاموزید هزینه­های خود را بررسی کنند و بدانند که پول کجا و در چه موقعیت­هایی صرف می­شود. اینگونه می­توانند با تعقیب مالی هزینه­های خود، آنها را مدیریت، الویت­ بندی و در نهایت پس­انداز کنند.

کودکان می­توانند پول توجیبی خود را برآورد کنند، هزینه ­ها را در طول هفته یادداشت کرده، در پایان هفته جمع­بندی کنند و به چشم ­انداز مناسبی از میزان هزینه­ های مصرفی خود برسند. آنها را تشویق کنید تا به نحوه­ی خرج کردن شان بیاندیشند، نقاط ضع و قوت آن را استخراج کنند و در صورت لزوم آن را تعدیل کرده و یا تغییر دهند.

  • کودکان خود را تشویق کنید.

تشویق کردن چه به صورت کلامی با توصیف نحوه­ ی کارکرد و چگونگی روند انجام کار و چه به صورت ارائه­ ی پاداش ­های عملیِ هم­راستا با امر پس­انداز کردن، می­تواند تاثیرات بسیار مطلوبی در بهبود نحوه­ ی پس ­انداز کردن کودکان و ایجاد انگیزه ­های درونی در آنها گردد.

راه کارهایی برای آموزش پس انداز به کودکان
  • امکان اشتباه کردن را برای کودکان فراهم کنید.

به جای کنترل و هدایت دائمی کودکان، به آنها اجازه دهید از اشتباهات خود درس بگیرند. جلوگیری از اشتباهات و هدایت کودکان در مسیر درست بسیار وسوسه­ انگیز است، اما شاید بهتر باشد از آن اشتباه به عنوان یک فعالیت قابل آموزش استفاده کنید. به این ترتیب، آنها در آینده خواهند آموخت که چگونه هزینه­ های خود را مدیریت و پس ­انداز نمایند.

  • با آنها نقش بازی کنید، نقش طلبکار را بر عهده بگیرید و با آنها تمرین کنید.

یکی از اصول اساسی پس انداز این است که فراتر از توان خود پس­انداز و ذخیره نکنید. اگر فرزند شما چیزی را می­بیند و برای خرید آن پافشاری می­کند، هیچ اشکالی ندارد، بگذارید آن را تهیه کند، اما او را طلبکار کنید. اجازه دهید کودکان عواقب و تاثیر انتخاب­های خود را در عمل مشاهده کنند. اینگونه آنها مدیریت و کنترل رفتار و هیجان را در مسیر آموزش پس انداز به کودکان، خواهند آموخت. اگر در برقراری ارتباط با کودکتان دچار مشکل هستید میتوانید نوشته زیر از منکا را بخوانید:

چگونه با کودکمان ارتباط موثری برقرار کنیم؟

«منکا» معتقد است، هر کودک مانند بوم نقاشی سفیدی است که بخش مهمی از این بوم به دست والدین نقاشی خواهد شد.

تیم منکا در تلاش است با افزایش آگاهی والدین، قدم مهمی در جهت خلق نقاشی هر چه زیباتر بردارد و در این مسیر با ارائه مشاوره توسط متخصصان مجرب و برگزاری دوره های آموزشی برای والدین و البته با فراهم سازی دوره ها و امکانات ویژه برای استعدادیابی کودکان، والدین آگاه را به بهترین شکل همراهی کند.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.