آموزش مهارت‌های فنی به کودکان، سن مناسب و نحوه آموزش

0 457

در مقالات قبلی در مورد آموزش مهارت به کودکان به صورت کامل صحبت کردیم. کودکان امروز با آینده‌ای غیرقابل پیش بینی و پیچیدگی روبرو هستند. بسیاری از مشاغل امروزی ممکن است در آینده وجود نداشته باشند و هیچ کس به طور قطع نمی‌داند گه وقتی بچه‌های امروزی بزرگ شدند، وضعیت مشاغل چگونه خواهد بود.

کودکان باید در دوران جوانی تا حد امکان مهارت‌های مفید را بیاموزند تا در آینده شانس بیشتری برای موفقیت داشته باشند. والدین در سراسر دنیا از این موضوع آگاه هستند و در نتیجه هیچ کمبودی در فعالیت‌های فوق برنامه کودکان دیده نمی‌شود.

اما در این مقاله قصد داریم درمورد مهارت‌هایی صحبت کنیم که باید در خانه و با والدین یاد بگیرند. مهارت‌هایی که با عنوان مهارت‌های فنی کودکان شناخته می‌شوند و شامل کار با ابزار مختلفی مانند چکش، انبر دست، ابزار برقی و … هستند. کودکانی که می‌دانند چگونه تعمیرات لوازم ساده را انجام دهند، یک پله از همسالان خود بالاتر هستند.

آموزش مهارت های فنی به کودکان

۳ دلیل برای اینکه کودک شما باید استفاده از ابزارها را بیاموزد

۱. مهارت‌های دستی کودک را توسعه دهید:

ابزارها به کودکان یاد می‌دهند که از دستان خود استفاده کنند و مهارت‌های دستی خود را توسعه دهند. هماهنگی چشم و دست با استفاده از ابزارها بهبود می‌یابد. بنابراین نه تنها بچه‌ها مهارت‌های عملی مادام العمر را یاد می‌گیرند، بلکه هماهنگی چشم و دست به آنها کمک می‌کند که هر فعالیتی که انجام می‌دهند را به خوبی به اتمام برسانند.

استفاده از ابزارها همچنان به کودکان فرصتی می‌دهد تا مهارت‌های حرکتی ظریف خود را توسعه دهند. مانند استفاده از پیچ گوشتی برای چرخاندن پیچ یا استفاده از انبر دست برای جدا کردن منگنه از یک تکه چوب. سایر ابزارهای دستی مانند چکش بیشتر به رشد مهارت‌های حرکت درشت کمک می‌کنند.

۲. درمورد ایمنی به کودک آموزش دهید:

همه باید مهارت‌های ایمنی اولیه را بیاموزند. اگر به فرزندان خود در مورد ایمن بودن در اطراف خانه و محل کار آموزش ندهید، آموزش ایمنی آنها را در بزرگسالی به کارفرمایان آینده خود واگذار می‌کنید که در بهترین حالت یک قمار بزرگ است!

یادگیری درمورد ایمنی به دو چیز نیاز دارد: قرار گرفتن در معرض فعالیت‌های خطرناک در یک محیط کنترل شده و آموزش درمورد خطرات ایمنی و نحوه اجتناب از آنها. مجموعه مناسبی از ابزارهای کودکان، به کودکان این امکان را می‌دهد که بدون قرار گرفتن در معرض خطر، کار با ابزارهای واقعی را یاد بگیرند.

به همین دلیل است که مهم است به فرزندان خود نشان دهید که چگونه از ابزارهای واقعی استفاده کنند، به جای اینکه فقط ماکت‌های پلاستیکی را به آنها بدهید. ابزارهای پلاستیکی برای استفاده به عنوان اسباب بازی وسوسه انگیز هستند ولی به کودکان استفاده از ابزارها و خطرات احتمالی آنها را یاد نمی‌دهند.

۳. افزایش استقلال در بزرگسالی:

بسیاری از بزرگسالان امروزه فاقد مهارت‌های اساسی زندگی هستند. برای مثال بسیاری از صاحبان خودرو امروزه خودروی خود را برای تعمیرات ساده مانند سفت کردن یک پیچ به مکانیکی می‌برند، در حالی که میتوانند این کار را خودشان با یک پیچ گوشتی انجام دهند.

البته که غیر ممکن است که کسی بدون آموزش بداند چطور می‌توان تمام وسایل نقلیه و لوازم خانه را تعمیر کرد! با این حال داشتن دانش ابتدایی درمورد استفاده از ابزار و ایجاد اعتماد به نفس در کودکان برای انجام تعمیرات اساسی، به بزرگسالان آینده سطح بالاتری از اسقلال را نسبت به همسالان خود می‌دهد.

وقتی کودکان یاد می‌گیرند که چگونه از ابزارها برای حل مشکلات خود استفاده کنند، می‌آموزند که کنترل بیشتری بر زندگی و پول خود داشته باشند. مطمئن باشید که یک روز آنها از شما برای این مهارت‌ها تشکر خواهند کرد.

آموزش مهارت های فنی به کودکان

آموزش کار با ابزارهای مختلف به کودکان:

آموزش استفاده از ابزارهای مختلف به کودکان بهترین راه برای توسعه مهارت‌های فنی کودکان است. در ادامه ۳ توصیه برای شروع کار کودکان با ابزارها برای شما آورده‌ایم:

۱. ضربه زدن به حباب بسته بندی:

برای کودکی که آماده استفاده از چکش و میخ نیست، هیچ چیز بهتر از ضربه زدن نیست. یک چکش به اندازه مناسب برای کودک یا یک پتک پلاستیکی تهیه کنید و از او بخواهید حباب‌های بسته‌ بندی را بترکاند.

۲. پیچ کردن روی دیوار:

چند پیچ را در قسمتی از دیوار قرار دهید و از کودکان بخواهید با یک پیچ گوشتی ساده یا یک پیچ گوشتی شارژی آن پیچ‌ها را درون دیوار محکم کنند.

۳. یک تخته پیچ بسازید:

آچارها برای کودکان ابزارهای عالیی هستند. پیچ و مهره‌های با اندازه‌های مختلف را در تخته چوبی فرو کنید و سپس از کودک بخواهید از آچار برای اتصال مهره‌های هم رنگ استفاده کند.

۴. کودکان را در آشپزی سهیم کنید:

از کودک خود هنگام آشپزی کمک بگیرید. اگر در سنین پایین‌تری قرار دارد کارهایی مانند هم زدن و مخلوط کردن مواد اولیه را به او بسپارید و اگر در سنین بالاتری قرار دارد می‌توانید از او بخواهید در درست کردن سالاد به شما کمک کند.

توصیه هایی برای والدین برای آموزش مهارت های زندگی‌:

اگر فرزند شما استقلال لازم را ندارد یا با مهارت‌های ضروری زندگی برای رویارویی با جهان آماده نیست؛ لازم است تا فکری بکنید! یکی از کارهایی که والدین برای آماده سازی فرزندشان برای بزرگسالی انجام می‌دهند این است که آنها را راهنمایی می‌کنند و اولین معلم آنها هستند تا مهارت‌های ضروری مختلفی را که نیاز دارند، بیاموزند.

به عنوان یک پدر و مادر وظیفه شما این است که مهارت‌های ضروری زندگی را به فرزند خود آموزش دهید تا آنها را تبدیل به یک فرد مسئولیت پذیر و فروتن کنید. زیرا مهارت‌های زندگی به فرزند شما کمک می‌کند تا با دنیا کنار بیاید.

 

به عنوان والدین اگر دغدغه آموزش مهارت های مختلف به کودک خود را دارید پیشنهاد میکنیم نوشته های زیر در مجله منکا را بخوانید:

آموزش مهارت نه گفتن به کودکان 

آموزش پس انداز کردن به کودکان با چند راهکار ساده 

چگونه به کودکمان آموزش دهیم خودش غذا بخورد؟

«منکا» معتقد است، هر کودک مانند بوم نقاشی سفیدی است که بخش مهمی از این بوم به دست والدین نقاشی خواهد شد.

تیم منکا در تلاش است با افزایش آگاهی والدین، قدم مهمی در جهت خلق نقاشی هر چه زیباتر بردارد و در این مسیر با ارائه مشاوره توسط متخصصان مجرب و برگزاری دوره های آموزشی برای والدین و البته با فراهم سازی دوره ها و امکانات ویژه برای استعدادیابی کودکان، والدین آگاه را به بهترین شکل همراهی کند.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.