استرس و اضطراب؛ نشانه ها و راه های درمان آن

0 313

میان استرس و اضطراب تفاوت هایی وجود دارد که در این مقاله درباره­ آن به تفصیل به بحث خواهیم پرداخت. پس پیشنهاد می کنیم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

برای آگاهی از تفاوت استرس و اضطراب باید بدانید که استرس به معنی واکنش طبیعی بدن به فشارهای زندگی است و ممکن است نتیجه فشارهای مثبت یا منفی باشد. این واکنش معمولاً موقتی است و بعد از حل مسئله یا رفع فشارها، بدن به حالت طبیعی خود بازمی‌گردد.

 این در حالی است که اضطراب، یک وضعیت پایدارتر و مداوم تر است که ممکن است به شدت تشدید شود. اضطراب می‌تواند شدت بیشتری از استرس داشته باشد و ممکن است تأثیرات ناخواسته‌ای بر روی زندگی روزمره شخص داشته باشد. در زمینه استرس و اضطراب برای کودکان مرکز استعدادیابی کودک منکا با برگزاری دوره های مختلف می تواند کمک و راهنمای والدین آگاه باشد.

تفاوت علائم استرس و اضطراب

علائم استرس و اضطراب ممکن است به یکدیگر شبیه باشند، اما هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارند.که برای والدین آگاه نیاز است تا با این علائم و تفاوت استرس و اضطراب به خوبی واقف شوند.

علائم استرس معمولاً شامل احساس ناراحتی، خستگی، بی‌قراری، مشکلات خواب، مشکلات گوارشی، تغییرات در وزن و اشتها، عصبانیت و اضطراب موقتی هستند. این در حالی است که علائم اضطراب شامل احساس نگرانی مداوم، ترس ناشی از وقوع موقعیت‌های خاص، احساس بی‌ثباتی، اضطراب، احساس تنش عضلانی، مشکلات خواب می باشد.

 لازم است بدانید هر دو وضعیت می‌توانند به مشکلات روانی و فیزیکی منجر شوند، اما اگر این علائم تشدید شوند و به طور مداوم وجود داشته باشند، بهتر است که با یک متخصص روانشناسی یا پزشک مشورت کنید. شما می توانید برای آگاهی بیشتر در این زمینه با مراجعه به وب سایت منکا از مشاوران با تجربه منکا، وقت مشاوره رزرو کرده و دغدغه های خود را در این زمینه برطرف کنید.

تفاوت علائم استرس و اضطراب

چگونه می توان تفاوت استرس و اضطراب را تشخیص دهیم؟

اضطراب کوتاه مدت و مقطعی با اختلالات اضطرابی متفاوت است، اضطراب به طور معمول ماه­ها به طول می­ انجامد و تاثیر منفی به سزایی بر خلق و عملکرد فرد دارد. برخی اختلالات اضطرابی نظیر آگورافوبیا (جمع هراسی/ ترس از قرار گرفتن در فضاهای عمومی و مکان­ های باز)، ممکن است سبب امتناع فرد از قرار گرفتن در فضاهای عمومی و اجتماع گردد.

براساس جدیدترین داده های حاصل از انجمن سلامت روان ملی، ۳۱ درصد از افراد در طول دوران زندگی خود اختلال اضطرابی را تجربه می­کند که میتواند نشات گرفته از استرس در کودکان نیز باشد. یکی از رایج ترین اختلالات اضطرابی، اختلال اضطراب فراگیر است.

 متخصص جهت تشخیص گذاری این اختلال به دنبال نشانه هایی از جمله نگرانی پایدار و غیرقابل کنترل در طول اکثر روزها در شش ماه گذشته می­گردد. این نگرانی ممکن است از موضوعی به موضوع دیگر و از وضعیتی به وضعیت دیگر تغییر کند. این نوع از اضطراب همچنین ممکن است شامل برخی نشانه­ های جسمانی اضطراب نیز باشد.

نوع دیگر اختلال اضطرابی، اختلال پانیک (حمله وحشت­زدگی) است، که با حملات ناگهانی اضطرابی شناخته می­شود که موجب تعریق، احساس گیجی، و احساس خفگی می­گردد. اضطراب همچنین در موقعیت­های هراس (فوبیا) به واسطه ی تماس با عوامل هراس آور (نظیر ترس از ارتفاع، خون یا فضای بسته) تحریک می­گردد.

 اضطراب ممکن است بر سلامت جسمانی و روانشناختی تاثیر بگذارد. این وضعیت می تواند بدن را به جهات مختلف از جمله نقص سیستم­های مختلف قلبی-عروقی، ریوی، گوارش و تنفسی تحت تاثیر قرار دهد. فرد دارای اضطراب تجربیات روانشناختی از جمله احساس تنش، بی­قراری، و ترس را تجربه خواهد نمود و این مورد نیز تفاوت استرس و اضطراب را نشان می دهد.

چگونه می توان تفاوت استرس و اضطراب را تشخیص دهیم؟

راه های کنترل استرس و اضطراب

کنترل استرس و اضطراب در کودکان، نیاز به رویکردهای خاصی دارد. در اینجا چند راهکار کلی برای کنترل استرس و اضطراب در کودکان آورده شده است:

  1. ایجاد روتین ثابت:

برنامه‌ریزی منظم برای کودکان می‌تواند احساس امنیت و ثبات را به آنها القا کند. این شامل برنامه‌ریزی ثابت برای خواب، غذا خوردن و فعالیت‌های روزانه می‌شود.

  1. ارتباط و گفتگو:

 گفتگو با کودکان و به اشتراک گذاری احساسات آنها می‌تواند به آنها کمک کند تا احساسات خود را بیان کنند و با استرس و اضطراب خود مقابله کنند.

  1. فعالیت‌های آرامش‌بخش:

فعالیت‌هایی مانند مطالعه کتاب، نقاشی، بازی با اسباب‌بازی‌ها و یا موسیقی می‌تواند به کودکان کمک کند تا استرس و اضطراب خود را کاهش دهند.

  1. توجه به تغذیه:

تغذیه مناسب و سالم می‌تواند به کنترل استرس و اضطراب کودکان کمک کند. مصرف مواد غذایی سالم و کاهش مواد محرک مانند قند و آدامس می‌تواند تاثیر مثبتی داشته باشد.

  1. تحقیقات و مشاوره:

در صورتی که استرس و اضطراب کودک به حدی شدید باشد که بر روی کیفیت زندگی و تحصیلات آن تاثیر منفی بگذارد، بهتر است که با یک متخصص روانشناسی یا پزشک مشورت کنید در این مسیر موسسه استعدادیابی کودکان منگل می تواند با کارشناسان مجرب خود در این مسیر همراه و مشاور شما باشد.

به هر حال، بهتر است که در صورت وجود استرس و اضطراب مداوم در کودکان و عدم آگاهی از تفاوت استرس و اضطراب، با متخصصان منکا مشورت کنید تا بهترین راه حل برای مدیریت این وضعیت را پیدا کنید.

چه زمانی برای کنترل استرس باید به متخصص مراجعه کنیم؟

مشکلات استرس و اضطراب و فرق اضطراب و استرس در کودکان، ممکن است در برخی موارد به گونه‌ای شدید شود که نیاز به مشاوره حرفه‌ای داشته باشد. در ادامه،  علائمی که ممکن است نشان دهنده نیاز به مشورت و مراجعه متخصص را مشخص می کند، آورده شده است. ای علائم عبارت اند از :

  1. افزایش شدید در سطح استرس و اضطراب کودک به گونه‌ای که بر روی عملکرد روزانه‌اش تاثیر منفی بگذارد.
  2. اختلالات خواب مداوم و شدید که می تواند به صورت  کابوس‌های مکرر یا مشکلات در خوابیدن باشد.
  3. تغییرات شدید در رفتار کودک که باعث اختلال در روابط اجتماعی و تحصیلی او می‌شود.
  4. افزایش شدید در خشونت یا خشم کودک. که کاملا مشهود است.
  5. مشکلات مرتبط با تغذیه مانند افزایش یا کاهش وزن ناشی از استرس و اضطراب که به راحتی خود را بروز می دهند.
  6. افزایش شدید در نشانه‌های جسمی که به صورت  درد شکم، سردرد و خود را نشان می دهند.
  7. احساسات افسردگی یا اضطراب مداوم که موجب مشکلات در روابط کودک با دیگران می‌شود.

اگر شما به عنوان والد احساس می‌کنید که استرس و اضطراب کودک شما به حدی شدید شده است که نیاز به مراجعه به متخصص دارد، بهتر است که با یک متخصص روانشناسی یا پزشک مشورت کنید. منکا با برگزاری دوره هایی در این زمینه به همراه متخصصان مجرب خود می تواند کمک و راهنمای شما در این مسیر باشد. برای آگاهی از زمان برگزاری دوره ها و شرایط آنها، صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید.

چه زمانی برای کنترل استرس باید به متخصص مراجعه کنیم؟

عوارض استرس و اضطراب شدید چیست؟

استرس و اضطراب شدید می‌تواند به شدت بر روی کیفیت زندگی کودکان تاثیر منفی بگذارد. بنابراین، مدیریت و درمان این وضعیت بسیار مهم است تا عوارض آن برای کودکان کاهش یابد.اضطراب تاثیرات دراز مدتی بر افراد خواهد داشته که از جمله آنها می­توان به موارد زیر اشاره داشت:

  •       ابتلا به افسردگی
  •       مشکلات گوارشی و هاضمه
  •       بی­خوابی و سایر انواع مشکلات خواب
  •       دردهای مزمن جسمانی
  •       بروز مشکلاتی در مدرسه، و روابط و تعاملات اجتماعی
  •       کاهش یا فقدان علاقه نسبت به امور مختلف
  •       تجربه افکار منفی و ناخوشایند

نتیجه گیری :

استرس و اضطراب هر دو احساسات ناخوشایندی هستند که ممکن است در برابر موقعیت‌های مختلف زندگی ایجاد شوند، اما تفاوت‌های مهمی نیز دارند و در سلامت روان در کودک بسیار مهم هستند. شما می توانید با خواندن این مقاله به تفاوت استرس و اضطراب واقف شوید. استرس ممکن است به عنوان واکنشی طبیعی به موقعیت‌های فشار آورنده مانند مواجهه با یک وظیفه مهم یا یک تغییر بزرگ در زندگی ایجاد شود. استرس معمولاً به مدت کوتاهی ایجاد می‌شود و پس از رفع موقعیت فشار آور، به طور طبیعی کاهش می‌یابد. موسسه منکا در مسیر مهم استعدادیابی کودکان همراه و مشاوره شما است.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.