بهترین فاصله سنی در فرزندان چه سنی است؟

منکا
وبلاگ
29 بازدید
2 سال پیش

بهترین فاصله سنی در فرزندان چه سنی است؟

آنچه خواهید خواند:

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

یکی از متداول‌ترین سوالاتی که والدین از مشاوران کودک دارند این است که فاصله سنی ایده‌آل بین فرزندان چیست؟

آیا فاصله سنی در پرورش و اصول تربیتی کودک نقش مهمی دارد؟

پاسخ به این سوال نیازمند بررسی عواملی مانند سن، توانایی باروری، محدودیت‌های مالی و یا عوامل دیگر در خانواده است. بنابراین نتیجه تحقیقات و یا استفاده از تجربیات اطرافیان ممکن است برای شما مفید نباشد و همچنین هیچ قانون سخت و سریعی درمورد اینکه ایده‌آل‌ترین فاصله سنی بین دو فرزند چقدر است، وجود ندارد.

با این حال، اگر مطمئن نیستید که ایده‌آل‌ترین فاصله سنی برای فرزندان شما چیست، ادامه این مقاله را بخوانید تا از نظرات متخصصان پزشکی و روانشناسان آگاه شوید.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”تصمیم گیری درمورد زمان داشتن فرزند دیگر” font_container=”tag:h2|text_align:right” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

همانطور که تصمیم گیری در مورد زمان داشتن فرزند اول یک تصمیم خصوصی و شخصی است، تصمیم گیری درمورد زمان داشتن فرزند دیگر نیز همینطور است. درمورد احساسات و توانایی‌های خود صادق باشید و سوالات زیر را از خود بپرسید تا به تصمیم گیری شما کمک کند.

  • چه احساسی دارید؟
  • احساس شما و همسرتان با داشتن یک فرزند دیگر چگونه است؟
  • آیا از نظر جسمی و روحی قادر به مراقبت از نوزاد هستید؟
  • داشتن یک فرزند دیگر چطور بر امور مالی شما تاثیر خواهد گذاشت؟
  • آیا توانایی مالی داشتن فرزند دیگری را دارید؟
  • اگر به مهدکودک نیاز دارید، آیا می‌توانید هزینه دو فرزند را بپردازید؟
  • آیا یکی از شما در خانه خواهد ماند؟ اگر چنین است، برای چه مدت و آیا می‌توانید در این مدت با یک درآمد زندگی را پیش ببرید؟
  • شما چند سال دارید؟ گاهی اوقات، سن حکم می‌کند که زودتر از آنچه که دوست دارید بچه دار شوید. اگر مادر بیشتر از 35 سال داشته باشد، باروری او در حال کاهش است. اگر مادر در دهه 20 و یا اوایل 30 سالگی است، زمان بیشتری دارد تا فرزندان خود را بدون نگرانی بیش از حد درمورد مشکلات باروری، بزرگ کند.
  • آیا شما و شریکتان با هم توافق دارید؟ آیا همسر یا شریک زندگی شما فرزند دیگری می‌خواهد؟ این مسئله بسیار مهم است. زیرا هر دوی شما باید آماده و پذیرای کودک دیگری باشید.
  • چه نقطه عطفی برای فرزند بزرگتر شما در راه است؟ آیا قرار است درگیر آموزش‌های کوچک باشید، فرزندتان را به پیش دبستانی و یا دبستان بفرستید و یا منتظر تغییرات بزرگ دیگری در زندگی باشید؟ (مانند جابجایی محل زندگی و …). در نظر بگیرید که چگونه یک نوزاد جدید بر شما و همچنین فرزند اول تاثیر می‌گذارد. آیا زمانی خواهید داشت که به هر دوی آنها و خودتان توجه کنید؟

همانطور که می‌بینید عوامل زیادی در هنگام برنامه ریزی برای داشتن فرزند دیگر نقش دارند. بهترین زمان برای شما ممکن است بهترین زمان برای خواهر، دوست و یا همسایه شما نباشد. در نظر داشته باشید که وضعیت خانواده شما چگونه است و اوضاع در حال حاضر چگونه پیش می‌رود. سپس از آن به عنوان راهنمای برنامه ریزی بارداری بعدی خود، استفاده کنید.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”1248″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1693482215688{background-color: #ffe4da !important;}”][vc_column_text]

فاصله سنی مناسب بین بچه‌ها یک افسانه‌ است…

والدین معمولاً درمورد زمان داشتن فرزند دیگر فکر کرده و نگران هستند. اما واقعا بهترین زمان برای داشتن فرزند دیگر وجود ندارد. همان فواید و معایبی که درمورد فاصله نزدیک بچه‌ها وجود دارد، درمورد فاصله زیاد بچه‌ها نیز گفته می‌شود. همه چیز به پویایی خانواده خاص شما و آنچه می‌توانید و یا می‌خواهید برای خانواده خود انجام دهید، بستگی دارد.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”مزایا و معایب فاصله سنی بین فرزندان” font_container=”tag:h2|text_align:right” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

بیایید نگاهی به مزایا و معایب کودکانی که فاصله کمی از هم دارند، در مقابل آنهایی که فاصله بیشتری دارند، بیاندازیم.

فاصله کم (زیر دو سال):

مزایا:

  • دوران خسته کننده بارداری و گذراندن سال‌های اولیه فرزندان را با هم انجام خواهید داد.
  • فرزندان شما احتمالاً باهم هم بازی خواهند بود.
  • فرزندان شما بیشتر درگیر فعالیت‌ها، بازی‌ها و برنامه‌های تلویزیونی مشترک خواهند بود.
  • هنگامی که در مرخصی زایمان هستید، می‌توانید زمان بیشتری را با فرزند ارشد خود بگذرانید.
  • داشتن تعداد بیشتر خواهر و برادر در سنین نزدیک به هم می‌تواند موجب افزایش خلاقیت کودکان شود.

معایب:

  • افزایش خطر عوارض در زایمان، از جمله افزایش احتمال زایمان زودرس.
  • مراقبت از کودک نوپا در دوران بارداری می‌تواند خسته کننده باشد، به خصوص اگر ذخیره کلسیم و آهن شما نسبت به بارداری قبلی، کم باشد.
  • کودکان نوپا ممکن است نسبت به نوزاد جدید حسادت یا کینه داشته باشند.
  • شما باید تجهیزات جدید برای فرزند تازه وارد تهیه کنید. زیرا احتمالاً فرزند بزرگ شما آماده‌ی این نیست که تختخواب، کالسکه و دیگر وسایل خود را به فرزند دوم تحویل دهد.

فاصله متوسط (دو تا چهار سال):

مزایا:

  • با این فاصله کمترین خطر زایمان زودرس و تولد نوزاد کم وزن را خواهید داشت.
  • بدن شما پس از زایمان اول، زمان لازم برای بازگشتن به حالت عادی را دارد.
  • شما با دانش خود درمورد همه چیزهای مربوط به کودک، به روز خواهید بود.
  • می‌توانید با استفاده مجدد از وسایلی که فرزند اولتان دیگر به آن نیاز ندارد، در خرید وسایل صرفه جویی کنید.

معایب:

  • ممکن است فاصله سنی خواهر و برادرها برای هم بازی شدن زیاد باشد و چیزهای مشترک کمی با هم داشته باشند.

فاصله طولانی‌تر (بیش از چهار سال):

مزایا:

  • فرزند بزرگتر شما به احتمال زیاد در مدرسه خواهد بود، بنابراین شما می‌توانید زمان بیشتری را با نوزاد خود داشته باشید.
  • فرزند بزرگ شما می‌تواند از فرزند کوچکتر مراقبت کند.
  • حسادت و کینه ورزی به نوزاد کوچک ممکن است اهمیت کمتری داشته باشد.

معایب:

  • ممکن است مجبور شوید دانش خود را در زمینه اصول تربیت کودک به روز کنید.
  • فاصله‌های بیشتر از پنج سال با مشکلات بارداری و تولد همراه است (به این دلیل که سن شما هم افزایش یافته است).

[/vc_column_text][vc_single_image image=”1249″ img_size=”large” alignment=”right”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”فاصله مطلوب بین زایمان و بارداری بعدی چیست؟” font_container=”tag:h2|text_align:right” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

نتیجه یک مطالعه که در سال 2018 انجام شد، نشان می‌دهد که فاصله کمتر از 12 ماه بین زایمان و بارداری بعدی ممکن است خطر بیماری، مرگ و زایمان زودرس را افزایش دهد. نتایج این مطالعه همچنین نشان می‌دهد که عواملی مانند سن بارداری نیز بر پیامدهای آن تاثیرگذار است. در این مطالعه زمان مطلوب بین زایمان و باردار شدن مجدد 18 تا 24 ماه انتخاب شده است.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”1245″ img_size=”large” alignment=”right”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

تصمیمات مربوط به فاصله بین کودکان ممکن است ترکیبی از اولویت‌ها و شرایط زندگی باشد. همانطور که می‌دانید یک گزینه مناسب برای فاصله گذاری بین فرزندان شما وجود ندارد؛ اما در نظر گرفتن عوامل و مزایای زمان بندی متفاوت، می‌تواند به شما در برنامه ریزی کمک کند. قطعا با در نظر گرفتن شرایط فرزند اول و سلامت روان کودک میتوانید تصمیمات بهتری در جهت آوردن فرزند دوم داشته باشید.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1693482817994{background-color: #ffe4da !important;}”][vc_column_text]

«منکا» معتقد است، هر کودک مانند بوم نقاشی سفیدی است که بخش مهمی از این بوم به دست والدین نقاشی خواهد شد.

تیم منکا در تلاش است با افزایش آگاهی والدین، قدم مهمی در جهت خلق نقاشی هر چه زیباتر بردارد و در این مسیر با ارائه مشاوره توسط متخصصان مجرب و برگزاری دوره های آموزشی برای والدین و البته با فراهم سازی دوره ها و امکانات ویژه برای استعدادیابی کودکان، والدین آگاه را به بهترین شکل همراهی کند.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه خواهید خواند:

مقالات دیگر

در دنیای امروز، داشتن مهارت‌های مالی از کودکی می‌تواند تأثیر چشمگیری بر آینده افراد داشته باشد. آموزش پس‌انداز به کودک نه‌تنها به او کمک می‌کند که پول را مدیریت کند، بلکه او را برای تصمیم‌گیری‌های مالی هوشمندانه در آینده آماده می‌سازد. موسسه استعدادیابی منکا بر این باور است که کودکان با یادگیری مهارت‌های مالی از سنین پایین، می‌توانند در آینده زندگی مالی موفق‌تری داشته باشند. در این مقاله، روش‌های کاربردی برای آموزش پس‌انداز به کودکان را بررسی می‌کنیم.
منکا
آموزشی
2 هفته پیش
مراقبت از کودک بیمار یکی از چالش‌های بزرگ برای والدین است. کودکان به دلیل سیستم ایمنی ضعیف‌تر، بیشتر در معرض بیماری‌ها قرار می‌گیرند و نیاز به توجه و مراقبت خاص دارند. والدین باید بدانند چگونه با آرامش و آگاهی، از کودک بیمار خود مراقبت کنند تا روند بهبودی او سریع‌تر شود. در این مقاله، روش‌های علمی و کاربردی برای مراقبت از کودک بیمار را بررسی خواهیم کرد.
منکا
وبلاگ
4 هفته پیش