آموزش حیوان دوستی به کودکان و مقابله با ترس از حیوانات

منکا
وبلاگ
60 بازدید
1 سال پیش

آموزش حیوان دوستی به کودکان و مقابله با ترس از حیوانات

آنچه خواهید خواند:

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

علاقه به حیوانات و مراقبت از آنها از جمله آموزش­هایی است که باید از سنین پایین برای کودکان آغاز شود. علاقه به حیوانات جایگاه ویژه‌ای در قلب هر انسانی دارد ، به همین دلیل آموزش چگونگی رفتار با آنها، و مراقبت از آنها در محیط از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. این آموزش برای بهبود سلامت روان در کودکان و اصول تربیت کودکان اهمیت بالایی دارد.

تشویق شفقت و احترام به حیوانات از اهمیت فوق العاده ­ای برخوردار است. نسل جوان والدین نیز می­تواند از این فرصت به عنوان بستر یادگیری خود در درک جهان با معنای عمیق­ تر استفاده کند. در طول این مسیر، هم کودکان و هم والدین خواهند آموخت که در طول تعامل و ارتباط به انسان­ ها نیز احترام بگذارند.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”چگونه در مورد حیوانات با کودکان حرف بزنیم؟” font_container=”tag:h2|text_align:right” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

القای عشق و مراقبت نسبت به حیوانات ممکن است در ذهن بسیار جوان و ظریف کودک چالش برانگیز باشد. شما باید در طول این مسیر احتیاط و مراقبت لازم را داشته باشید، چرا که تمام این آموزش ­ها تا دوران نوجوانی و بزرگسالی همراه آنها خواهد بود و مسیرشان را تغییر خواهد داد. تعامل با حیوانات را به آنها معرفی کنید، این تعاملات و تجربیات را برای آنها خوشایند و بی­ خطر سازی، تجربه­ی خاطرات خوشایند با حیوانات، تعاملات آتی آنها و نوع رفتارشان را در آینده رقم خواهد زد.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”1424″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”نقش والدین در ارتباط کودکان با حیوانات” font_container=”tag:h2|text_align:right” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

می توانید شروع ارتباط کودک خود با حیوانات را با گرفتن عکس­ های متعدد و زیبا از حیوانات خانگی خود و در محیط خانه شروع کنید. این عکس ­ها را به دیوار اتاق خود و یا آنها آویزان کنید. به این ترتیب، قرار گرفتن ایده اشتراک خانه با حیوانات و پناه دادن به حیواناتی مانند سگ و گربه، در ذهن کوچک و در عین حال کنجکاو آنها، آسان­تر خواهند بود.

به عنوان مثال، کشیدن نقاشی از حیوانات یا رنگ­ آمیزی پرتره انواع حیوانات به آشنایی با حیوانات و علاقمندی به آنها بسیار تاثیرگذار خواهد بود. کودک خود را به آرامی و با دقت با حیوانات خانگی آشنا کنید و فضایی را فراهم آورید که با آنها احساس راحتی داشته باشند.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”علاقمند کردن کودکان به حیوانات در 5 قدم” font_container=”tag:h2|text_align:right” use_theme_fonts=”yes”][vc_custom_heading text=”1. الگو باشید.” font_container=”tag:h3|text_align:right” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

کودکان به شدت دوست دارند کارهایی را که بزرگسالان انجام می­دهند تقلید کنند. برای کودکان تماشای فعایت­ها و رفتار بزرگسالان و تکرار آن رفتارها بسیار جذاب و لذت­بخش است. باور کودکان بر این است که تمام کارهای شما درست و عاری از اشتباه است، آنها شما را الگوی رفتاری و اخلاق خود قرار می­دهند. از این مرحله از در دوران کودکی نهایت استفاده را داشته باشید و الگوی خوب و موثری برای آنها باشید.

به آنها نشان دهید که شما بعنوان والد و بزرگسال چگونه حیوانات را دوست دارید و در مراقبت از آنها تلاش می­کنید. برای شروع، هر زمان که با حیوان خانگی خود در خانه هستید او را در آغوش بگیرید و نوازش کنید. به آنها بیاموزید که چگونه به سگ یا گربه غذا بدهند و هر زمان که این کار را به درستی انجام دادند از آنها تمجید و تقدیر کنید. در محیط خارج از منزل، حبت و رفتار مناسب با حیوانات و کمک به آنها را الگوسازی کنید و هر رفتار مثبتی را بلافاصله تشویق کنید.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”1425″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_custom_heading text=”2. از دامپزشک و تجربیات او کمک بگیرید.” font_container=”tag:h3|text_align:right” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

راه دیگر ایجاد مشارکت فرزندان در پرورش و مراقبت از حیوانات این است که آنها را به ملاقات دامپزشک و یا افراد متخصص در حوزه­ ی حیوانات و طبیعت ببرید. کودکان در چنین فضایی می­توانند با پزشک یا فرد آگاه صحبت کنند و هر چیزی را که قصد دارند در مورد حیوانات بیاموزند  و یا درمورد آن سوال دارند، بپرسند. آنها همچنین می­توانند انواع مختلف حیوانات را در که در آن مکان تحت درمان هستند نیز ببینند و با آنها آشنا شوند و یا حتی از آنها مراقبت کنند. به این ترتیب، آنها حتی بیش از پیش متوجه خواهند شد که مراقبت از حیوانات کار خوب و درستی است.

[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”3. آنها را به باغ وحش ببرید.” font_container=”tag:h3|text_align:right” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

بردن کودکان به باغ وحش می­تواند تجربه­ای بسیار سرگرم کننده و تواما آموزشی برای آنها باشد. در طول این کار، می­توانید با آنها پرسش و پاسخ کنید، از آنها بپرسید که از حیوانات چه می­دانند و سپس اطلاعاتی را در مورد هر حیوان به آنها ارائه کنید. قرار گیری آنها در معرض انواع مختلف حیوانات فرصت بسیار خوبی است برای آشنایی با انواع گونه­ها، و نژادهای مختلف موجوداتی است که روی کره زمین زندگی می کنند.

جدای از باغ وحش، شما می­توانید کودکان را به مزارع کشاورزی و محیط­ های طبیعی ببرید، و در آن محیط­ها چگونگی زندگی حیوانات اهلی و مراقبت از آنها را به کودکان توضیح داده و آموزش دهید. یا مثلا کودک خود را به آکواریوم یا موزه حیوانات ببرید و زیست انواع گونه ­ها را برای آنها توضیح دهید.

[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”4. مراقبت از محیط زیست را به کودکان بیاموزید.” font_container=”tag:h3|text_align:right” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

اگر قصد دارید که به کودکان نحوه عشق ورزیدن و مراقبت از حیوانات را بیاموزند، ابتدا باید به آنها بیاموزید که مراقبت از محیط زیست گام بزرگ­تر و مهم­تری در ایجاد زیستگاه ایمن‌تر برای تمام انواع حیوانات و حیات­وحش است.

به آنها نشان دهید که حتی ساده‌ترین چیزها و فعالیت­ها، مانند جمع کردن زباله و انداختن آنها در سطل زباله، چه در محیط خانه، چه در طول تعطیلات و چه در حین قدم زدن با سگ‌ها، نیز می‌تواند بر طبیعت تأثیر بگذارد.

[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”5. اگر هنوز حیوان خانگی ندارید، حیوان خانگی بگیرید (در صورت تمایل و امکان).” font_container=”tag:h3|text_align:right” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

اگر قصد دارید کودک شما مراقبت و تعامل صحیح با حیوانات را بیاموزد، این تعامل را در خانه به او آموزش دهید. در ابتدا می­توانید کارهای ساده­ای را به آنها محول کنید که شامل مراقبت از حیوان خانگی می­شود، این کار موجب شکل­ گیری مسئولیت ­پذیری در کودک خواهد شد.

آنها در طول این مسیر با مفهوم مسئولیت آشنا خواهند شد، مسئولیت کارها را بر عهده می­گیرند و با عواقب عدم مسئولیت­پذیری نیز مواجه خواهند شد.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”1426″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”6 راه برای مقابله با ترس از حیوانات در کودکان” font_container=”tag:h2|text_align:right” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

  1. خودتان را جای فرزندتان بگذارید. حیوان چیزی است که کودک شما آن را نمی‌فهمد، بنابراین طبیعی است که درمورد آن نگران شود. درمورد حیوانات بزرگتر، یک کودک نوپا در مقایسه با یک سگ بزرگ، بسیار کوچک است. بنابراین جای تعجبی ندارد که کودک کمی ترسیده باشد.
  2. به جملاتی که به کار می‌برید توجه کنید. سعی کنید از جملاتی مانند «چه سگ خوبی» و نه «چه سگ بزرگی» استفاده کنید. هنگامی که کودک شما کوچکتر است ممکن است فقط برخی از کلمات را بفهمد. استفاده از لغات کرکی و بامزه، به جای بزرگ یا ترسناک می‌تواند انتخاب بهتری باشد.
  3. آرامش خود را حفظ کنید. وقتی با حیوانی ملاقات می‌کنید سعی کنید تا حد امکان طبیعی رفتار کنید یا تا جایی که می‌توانید آرام باشید. البته گاهی اوقات انجام این کار زمانی که فرزند شما به شدت گریه می‌کند، سخت است.
  4. با فرزندتان همدردی کنید. اما سعی کنید نگویید که متوجه شده‌اید چرا از آن حیوان می‌ترسند و چه احساسی دارند. کودکان درک محدودی از خطر دارند. زمانی که فرزند شما کلمه ترسیده را می‌شنود و سگ را می‌بیند ممکن است این ترس تقویت شود.
  5. به کودک خود زمان دهید. نحوه ارتباط کودکان با حیوانات بسیار مهم است. ممکن است کودک نوپایی از سگ بترسد، اما همین کودک زمانی که به سن 6 سالگی می‌رسد، تمایل دارد تا تعامل بیشتری با این حیوان داشته باشد. توجه داشته باشید که با بزرگتر شدن کودک شما و کوچکتر شدن حیوان در مقایسه با کودک، ترس او کاهش می‌یابد.
  6. به کودک خود یاد دهید که به حیوانات احترام بگذارد، آن‌ها را دوست داشته باشد و از ترساندن آن‌ها خودداری کند. اگر با خلق و خوی حیوانی آشنا نیستید، لازم است تا قبل از اجازه دادن به کودک خود برای ارتباط با آن حیوان، از صاحبش درمورد مزاج حیوان بپرسید! اگر این کار را انجام دهید، فرزند شما نیز این عادت را از شما یاد خواهد گرفت.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1697376887976{background-color: #ffe4da !important;}”][vc_column_text]

«منکا» معتقد است، هر کودک مانند بوم نقاشی سفیدی است که بخش مهمی از این بوم به دست والدین نقاشی خواهد شد.

تیم منکا در تلاش است با افزایش آگاهی والدین، قدم مهمی در جهت خلق نقاشی هر چه زیباتر بردارد و در این مسیر با ارائه مشاوره توسط متخصصان مجرب و برگزاری دوره های آموزشی برای والدین و البته با فراهم سازی دوره ها و امکانات ویژه برای استعدادیابی کودکان، والدین آگاه را به بهترین شکل همراهی کند.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه خواهید خواند:

مقالات دیگر

مراقبت از کودک بیمار یکی از چالش‌های بزرگ برای والدین است. کودکان به دلیل سیستم ایمنی ضعیف‌تر، بیشتر در معرض بیماری‌ها قرار می‌گیرند و نیاز به توجه و مراقبت خاص دارند. والدین باید بدانند چگونه با آرامش و آگاهی، از کودک بیمار خود مراقبت کنند تا روند بهبودی او سریع‌تر شود. در این مقاله، روش‌های علمی و کاربردی برای مراقبت از کودک بیمار را بررسی خواهیم کرد.
منکا
وبلاگ
4 هفته پیش
تغذیه صحیح یکی از اصول اساسی برای رشد و سلامت کودکان است و میان وعده‌ها به‌عنوان بخش مهمی از برنامه غذایی روزانه، نقش قابل‌توجهی در تأمین انرژی و مواد مغذی دارند. این مقاله به بررسی اهمیت میان وعده‌ها، انتخاب گزینه‌های سالم و مغذی، و تأثیر آن‌ها بر تمرکز، رشد جسمی و شناختی کودکان می‌پردازد. همچنین، بهترین میان وعده‌ها بر اساس توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت معرفی شده و نکات کلیدی برای انتخاب و زمان‌بندی صحیح آن‌ها ارائه می‌شود. توجه به تنوع، کیفیت مواد غذایی و جذابیت بصری از جمله عوامل مهم در تشویق کودکان به مصرف میان وعده‌های سالم است.
منکا
وبلاگ
3 ماه پیش