با اعتیاد و علاقه شدید کودک به موبایل چه کنیم؟

0 338

اعتیاد کودک به موبایل نگرانی بیشتر والدین است و همیشه به دنبال راهکارهایی برای ترک اعتیاد کودکان به گوشی و بازی های موبایلی هستند. اعتیاد موضوعی است که در درجه ­ی اول با هورمون­ های شادی نظیر دوپامین و سروتونین در ارتباط است. زمانی که کار لذت ­بخشی انجام می­دهیم، مغزمان هورمون­ های شادی ترشح کرده و باعث می شود که به دلیل تجربه­ ی حالتی خوشایند ما دوباره آن کار را تکرار کنیم. علاوه بر این، مغز ما به صورت غیرمستقیم به ما این پیام را می­دهد، که برای ترشح بیشتر این هورمون ­ها، و البته لذت هرچه بیشتر، باید به میزان بالاتری به کار شادی ­آور دست بزنید. در واقع می­توان گفت که اعتیاد نوعی عادت است با درگیری هورمون ­ها و حالات جسمانی!

اعتیاد به موبایل مساله­ ی بسیار جدی است که کودکان بسیاری را با خود درگیر کرده است. مشغله ­ی والدین، خستگی روانی آنها، عدم تعامل مثبت با کودکان و عدم آگاهی از آثار زیان­بار کاربرد موبایل و سایر امکانات تکنولوژی در سنین پایین، از جمله عواملی هستند که موجب اعتیاد کودکان نسبت به این امکانات می­گردند.

اعتیاد کودک به گوشی موبایل

راهکار و توصیه هایی برای والدین برای کاهش علاقه شدید با موبایل

  • فعالیت­ های دیگر را تشویق کنید

یکی از راه‌های کمک به مهار اعتیاد به تلفن همراه در کودکان، تشویق آنها به شرکت در فعالیت‌های دیگر است. این فعالیت­ها می­تواند بسیار متنوع باشد، از بازی خارج از منزل گرفته تا انواع فعالیت­های ورزشی و تفریحی انفرادی و گروهی. درگیر کردن کودکان در انواع فعایت­ها، زمان آنها برای وقت گذرانی در تلفن همراه و … بسیار محدود خواهد کرد.این نکته را فراموش نکنید که درگیر کردن کودکان در فعالیت ها و آموزش مهارت به کودکان پلی برای موفقیت آن ها در آینده محسوب می شود.

  • مشارکت در فعالیت ­های خانوادگی

یکی دیگر از روش­های بسیار کارآمد در زمینه “ترک اعتیاد کودک به موبایل” مشارکت آنها در فعالیت­های خانوادگی نظیر آشپزی، پیک­نیک و سایر فعالیت­های خوشایند است.

  • شب ­ها تلفن همراه را کاملا از آنها دور کنید

اگر اعتیاد کودک به گوشی بسیار جدی است و دور کردن موبایل از او بسیار سخت است، یک راه حل این است که حداقل در طول شب او را از داشتن تلفن همراه محروم نمایید. به این ترتیب، آنها باید بدون موبایل به رختخواب بروند و ساعت­ها از استفاده از آن محروم هستند. این امر به آن‌ها کمک می‌کند تا زمان درگیری خود را با صفحه نمایش کاهش داده و روی امور و فعالیت­های دیگر تمرکز کنند.

  • ایجاد محدودیت­های زمانی:

اکثر متخصصان بر این باورند که کودکان نباید در طول روز بیش از دو ساعت را در مقابل انواع صفحه نمایش، از جمله تلویزیون، کامپیوتر و دستگاه­های تلفن همراه بگذرانند. توجه داشته باشید که درمورد کودکان زیر دو سال این موضوع کاملا ممنوع می­باشد! شما می­توانید بعنوان والدین برای کمک به کاهش مدت زمان استفاده از صفحه نمایش فرزندتان، محدودیت‌هایی را برای مدت زمانی که او می‌تواند به صورت روزانه از تکنولوژی استفاده کند، تعیین نمایید.

همچنین شما می‌توانید زمان‌های خاصی را نیز تنظیم کنید که فرزندتان برای تشویق شدن به خاطر انجام فعالیت­ های مثبتی نظیر کار کردن روی تکالیف و … مجاز به استفاده از این دستگاه‌ها باشد

راهکارهای ترک اعتیاد به گوشی
  • درباره ­ی خطرات ناشی از اعتیاد به صفحه نمایش با آنها صحبت کنید

اگر نگران اعتیاد کودک خود به تلفن همراه هستید، ضروری است که او را در مورد خطرات این اعتیاد آگاه کنید. توضیح دهید که چگونه اعتیاد به تلفن در کودکان می­تواند منجر به ایجاد مشکلاتی در تمرکز، خواب و تعاملات اجتماعی شود. اگر در حرف زدن با کودک خود دچار مشکل هستید پیشنهاد میکنیم نوشته چگونه با کودکمان حرف بزنیم را بخوانید.

  • صبور باشید

مشاهده اعتیاد کودک به تلفن همراه برای والدین بسیار سخت و آزاردهنده و البته نگران کننده است، اما نکته مهم این است که نسبت به کودک خود صبور باشید. این فرآیند مسیری آموختنی است. یعنی کودک شما بایستی استفاده از تکنولوژی، مزایا و معایب آن را بیاموزد و نسبت به آنها آگاه شود. بنابراین شما بایستی در مقابل آزمون و خطا وحتی مسیر اشتباه کودک خود صبور باشید.

  • مدل مناسبی باشید

اگر خودتان دائما درگیر کار با تلفن همراه باشید، هرگز نخواهید توانست که مانع اعتیاد کودکتان شوید. بیشترین میزان یادگیری کودکان از طریق الگوسازی و نه ارائه­ی راهکار و دستور شفاهی است. مدل مناسبی باشید!

«منکا» معتقد است، هر کودک مانند بوم نقاشی سفیدی است که بخش مهمی از این بوم به دست والدین نقاشی خواهد شد.

تیم منکا در تلاش است با افزایش آگاهی والدین، قدم مهمی در جهت خلق نقاشی هر چه زیباتر بردارد و در این مسیر با ارائه مشاوره توسط متخصصان مجرب و برگزاری دوره های آموزشی برای والدین و البته با فراهم سازی دوره ها و امکانات ویژه برای استعدادیابی کودکان، والدین آگاه را به بهترین شکل همراهی کند.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.